Ilmanvaihto

 • LWZ 70E

  Edullinen LWZ 70E on kompakti ja energiatehokas ilmanvaihtolaite pienempiin huoneistoihin.

  Lue lisääNäytä kaikki 7 tuotteet

  Ilmanvaihtojärjestelmät

  Edistykselliset ilmanvaihtojärjestelmät, ei enää tunkkaista sisäilmaa

  Kehittyneet ilmanvaihtojärjestelmät varmistavat säännöllisen ilmanvaihdon, tuhlaamatta arvokasta energiaa. Mallista riippuen ne voivat jopa tarjota käyttöveden ja lämmitysjärjestelmän lämmitystä.

  Miksi ilmanvaihto on niin tärkeää?


  Parantuneen lämmöneristystason ansiosta talot ovat nykyään niin ilmatiiviitä, että vain hyvin vähän energiaa menee hukkaan. Erityisesti matalaenergiataloilla on ilmatiivis vaippa lämpöhäviöiden estämiseksi. Tämä estää myös luonnollisen ilmanvaihdon ja tekee koneellisesta ilmanvaihdosta välttämättömyyden.

  Ilmastoinnilla on  merkitystä kuitenkin myös vanhoissa taloissa. Saneerausten yhteydessä lisätyn lämmöneristyksen takia raitisilmaa ei pääse riittävästi aukkojen ja muiden aiemmin ilmaa läpäisevien paikkojen kautta sisään. Tämä aiheuttaa risiriidan lämmöneristyksen ja raitisilman tarpeen välillä, joka voidaan ratkaista koneellisella ilmanvaihtojärjestelmällä.

  Uusien rakennusten ja erityisesti saneerattujen asuinkerrostalojen paranunut ilmatiiveys vaatii jatkuvan ilmanvaihdon, jotta vältetään homesienen kasvaminen ja rakennusten vaurioituminen. Ilmanvaihto ikkunoiden kautta ei kuitenkaan ole kovin käyttökelpoinen ainoana ilmanvaihtoratkaisuna. Energiatehokkaan ja hygieenisen vähimmäisilmanvaihdon varmistamiseksi ikkunoiden kautta tapahtuva ilmanvaihto tulisi tapahtua 4-6 kertaa päivässä, noin 5 minuuttia joka kerta. Lämmitys olisi sammutettava ja ikkunat avattava täysin, mikä tekee siitä lähes mahdotonta. Koneelliset ilmanvaihtojärjestelmät turvaavat tarvittavan raittiin ilmamäärän varmasti.

  Keskitetty ilmanvaihto: Miellyttävä raikas ilma kaikkialla

  Keskitetyistä ilmanvaihtolaitteista erotetaan poistoilmajärjestelmät ja tulo / poistoilmajärjestelmät: Yksinkertaisin ja kustannustehokkain järjestelmä keskitettyyn mekaaniseen ilmanvaihtoon on poistoilmajärjestelmä. Jäteilma johdetaan kanaviston läpi poistoilma-alueilta, kuten keittiöstä, kylpyhuoneesta ja wc: stä. Samanaikaisesti tuloksena oleva alipaine aiheuttaa raitisilman vetämisen ulkoilma-aukkojen läpi suoraan tuloilmaalueille (kuten olohuone, makuuhuoneet). Poistoilma-alueilta poistettu ilmamäärä määräytyy puhallinnopeuden mukaisesti. Asukkaat voivat sovittaa ilmamäärän tarpeisiin yksinkertaisella askelkytkimellä. Pienen lämpöpumpun avulla poistoilmaa voidaan käyttää lämmitysveden lämmitykseen ja tarvittaessa keskuslämmitykseen. Poistoilman käyttö lämmönlähteenä suhteellisen korkeissa lämpötiloissa takaa erinomaisen energiatehokkuuden.  Tarvittavat ilmanvaihtokanavat voidaan asentaa seiniin, välikattoihin, lattiaan, laatan alapuolelle tai jopa näkyville tasoille. Tätä ratkaisua käytetään siksi ensisijaisesti uusissa rakennuksissa tai laajemmissa saneerauksissa. Saavutettava hyöty: tasainen asumismukavuus ja raikasta ilmaa koko asuintilaan. Poistoilman talteen otettua energiaa voidaan käyttää tuloilman lämmittämiseen.


  Toisin kuin poistoilmajärjestelmä, tulo / poistoilmajärjestelmä imee ulkoilmaa keskitetysti ja jakaa sen putkistolla koko tuloilma-alueelle. Lämpö otetaan talteen vastavirtakennossa, joka siirtää jopa noin 90% poistoilmassa olevasta lämmöstä tuloilmaan. Raitisilma suodatetaan ilmanvaihtokoneen ja kanaviston likaantumisen estämiseksi ja suojaamaan allergikoita pölyn ja siitepölyn vaikutuksilta. Eri suodatintasoja on saatavilla. Keskitetyt tulo- / poistoilmajärjestelmät takaavat erinomaisen asumismukavuuden.