Aurinkoenergia

 • Tasokeräin (katolle) SOL 27

  Aurinkokeräin tarjoaa erinomaisen energiatuoton ja joustavuutta asennusvaihtoehtoihin.

  Näytä kaikki 2 tuotteet

  Aurinkolämpö

  Aurinkolämpötekniikka muuntaa auringon säteilyn lämmöksi. Tätä käytetään lämpimän käyttöveden lämmittämiseen ja keskuslämmityksen tukemiseen.

  Mitä aurinkoteknologiaa on saatavilla?

  On olemassa kaksi perusmenetelmää miten aurinkoenergiaa muutetaan muotoon, jota voidaan käyttää kotona. Toinen on aurinkosähköjärjestelmä, joka muuttaa auringonsäteiden energian sähkövirraksi. Taajuusmuuttaja muuntaa tuotetun matalajännitteisen tasavirran 230 V: n vaihtovirraksi. Toinen menetelmä on aurinkolämpöjärjestelmä. Nämä muuntavat auringon säteilyenergian lämpöenergiaksi. Tätä käytetään keskuslämmityksen tukemiseen ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen

  Onko kotisi sopiva aurinkolämpöjärjestelmälle? Tässä kriteerit lyhyesti:

  • Säteilyn voimakkuus on oltava riittävä - Suomessa se on verrattain korkeaa, Etelä-Suomessa kokonaissäteily on jopa samaa tasoa kuin Pohjois-Saksassa.
  • Ihanteellinen paikka on varjoton kattoalue, jonka ilmansuunta on kaakosta lounaaseen, kaltevuudella 20°... 60°.
  • Käyttöveden lämmitykseen yhtä henkilöä kohden tarvitaan n. 1 m² keräinpinta-ala. Suuremmalla keräinpinta-alalla voidaan saavuttaa sama energianmäärä, vaikka katon ilmansuunta olisi länteen tai itään.
  • Myös tasakatot soveltuvat; seinä- ja kattotelineitä on saatavilla.

  Energiamerkintä aurinkovaraajille

  ErP-etiketin yläosassa näkyy valmistajan nimi (I) ja tuotteen mallinimike (II). Aurinkovaraajien luokitusjärjestelmä luokittelee ne seitsemään tehokkuusluokkaan. A on tässä korkein energiatehokkuusluokka. STIEBEL ELTRON -tuotteet ovat lähes yksinomaan tässä ylimmässä ryhmässä.